RSS

Ziua in care

09 oct.

Ziua in care am invatat sa nu mai iubesc. Era o zi ca oricare alta. O zi a unei toamne atat de frumosa, incat nu puteam crede ca e vorba despre acest anotimp. Era cu mult timp in urma, cu cateva secole in urma. O perioada in care oamenii traiau in adevaratul sens al cuvantului, o viata reala, atat de reala incat noi cei care traim acum nu am putea sa o intelegem, oricat de mult am dori asta.

Ma aflam pe o banca, intr-un parca, o banca din piatra, un parc al unei paduri inca netaiat de nimeni. Era o ea , eram un el. Priveam de acolo, acea fiinta. Nu o cunosteam dar simteam ca o cunosc mai bine decat ma cunosc pe mine. Cantau pasari, frunzele coborau lin, desprinse de pe crengile copacilor care se pregateau de perioada de hibernare. Era ziua in care natura inceteaza sa ma iubeasca. Renunta la tot pentru a lasa locul iernii ce urma sa se apropie de la un moment la altul. Eram descult si cutalpile atingeam varfurile ierbii inca verde. SI ma simteam viu , atat de viu incat nu mai aveam nevoie de nimic. Nici macar de aer. Eram prea plin de viata. Simteam ca pot face orice. Traim un sentiment pe care nu l mai intalnisem pana atunci.

Acea ea, se aseza langa mine, pe iarba verde si rece, dar totusi incalzita de Soarele care si arunca ultimele raze in semn de incheiere a ultimei zile. Ea trista eu fericit. O privesc si-i soptesc:

– Eu de azi aleg sa nu mai iubesc.

-Eu de azi, am ales sa traiesc ! mi – a raspuns ea.

Si zambesc, ea plange de fericire, frunzele continua sa infrumuseteze pamantul cu culorile lor minunate, iar natura, inceteaza sa mai iubeasca, ca si mine. Si totusi, ma simt atat de viu fara acest sentiment.

Publicitate
 
2 comentarii

Scris de pe octombrie 9, 2013 în De ale vietii

 

2 răspunsuri la „Ziua in care

  1. Dianette

    octombrie 10, 2013 at 5:24 am

    Gand la gand… se pare.

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat: