RSS

Flori de iarna

07 Dec

Cand ultima floare de mac a terminat de inflorit, dau nastere noilor ganduri ce pot cu usurinta trezi omul din tine. Am incetat sa mai astept postasul care mi lasa in fata usii, faramele de vise ce le trimiteam inspre tine , iar ele mereu se intorceau la expeditor.
Sa fi trecut de acum mult prea multe decenii, in care tu nu mai esti parte din povestea mea. Cat de cutremurator poate fi sentimentul ce te incearca acum, de nesiguranta , in starea de visare in care tu crezi ca esti. Realitatea pe care ti-ai creat-o , cea in care crezi ca vei reusi a scrie noi povesti, e doar un strop de fictiune, nimic mai mult si niciodata nu sa putut materializa.
Azi ploua, cu picaturi de suflet, peste copacii ce i-am plantat atunci cand am inceput a cladi drumul pe care eu si tu am fi putut merge. Am ales florile care ti plac, pentru ca tu sa identifici mai usor semnele atat de clare pe care rosul macilor ti-le poate oferi. Am lasat sa cante muzica scrisa de noi doi, eu acel scriitor pierdut in propria visare, iar tu acel vis de nevisat, ce nu ai reusit sa existi pana acum. Am ramas la fel, sunt devotat propriei mele lumi, in care Soarele nu ezita sa apara chiar si atunci cand ploua.
Ti am scris povestea in care puteai fi personajul principal, trebuia doar sa alegi a fi tu si atat. Oricum ti-as fi desenat cu lacrimile de cristal, culese atent din lumea de basm, din care am ales sa nu plec, harta spre sufletul meu. Era de ajuns ca tu sa-ti incepi calatoria, mi ar fi fost mult mai usor sa unesc cele doua taramuri din care venim. Sa fie doar o Lume, cum a mai fost in trecutul pe care atat de usor il uitam. Ma incearca o senzatie de frig, semn ca focul din inima mea a scazut putin in intensitate. Dar mai arunc cateva ganduri inspre el, e de ajuns sa reaprind flacara ce nu m-a parasit nici macar atunci cand a trebuit sa te caut prin intuneric. Sunt orbit de faptul ca ai putea sa te intorci , prin intermediul unui vis, in care ghioceii inca mai sunt albi, iar oamenii sunt oameni. Dar stiu, ca atunci cand am ales sa-ti arat cine esti tu, te ai temut si ai decis sa fugi de tine, spre taramul inghetat. In povestea ta , pe care am scris-o , eu doar te privesc, sa-ti vad evolutia, in lumea cea noua in care crezi tu ca te-ai regasit. Declar, ca te as putea purta in zbor, dintr-un taram in altul, doar ca sa poti intelege ca nimic nu e imposibil, iar deciziile pe care le iei in viata , uneori pana si pe tine te pot induce in eroare. Cu disperare si degeaba incerci sa-ti cauti un punct de sprijin , in povestea oricui ti-o prezinta cum ai vrea tu sa o privesti. Dar totul costa, iar uneori, pretul platit poate fi mai scump decat ti-ai putea tu vreodata permite. Inca mai ofer imprumuturi la banca mea de vise, unde ai putea oricand sa aplici, dar e posibil sa te recunoasca acele ganduri si sa te inchida pe veci in povestea in care ti-ai fi dorit sa nu o fi scris vreodata. Te aud, cand citesti, te simt cand ti-e dor si totusi ai refuzat sa intelegi ca rosul petalelor de maci si albul cel pur al zapezii pot contrasta atat de frumos orice vrei tu.
Ma regasesc din nou in vulnerabilul meu vis, in care tu si eu am putea exista, dar trebuia sa alegi o visare mai profunda. Trebuia sa asculti lupii sau cel putin sa-l imbratisezi pe Noiembrie, atuni cand toti aleg sa-i intoarca spatele. Ai fi putut ocoli regulile jocului, trebuia doar sa mai ai putina rabdare si sa crezi in numai al tau vis. Acum, am ramas doar eu, la fel cum ma stii, in numai al meu Univers, scriind in continuare povestea oricui.
Acum asculta-i cum urla, cand ultima petala de mac tocmai sa zdrobit de taramul inghetat de unde tu alegi sa nu te mai intorci.
Ofer oricarui devorator de vise, bilete la clasa intai gratuite, pentru calatoria in care vom intelege ca-i mai frumos drumul pe care-l alegem ascultandu-ne inima, iar destinatia va fi cu siguranta cea mult visata.

Iar macii, in Decembrie oricum nu pot exista, la fel ca si tine, ramane doar un rest de vis frumos visat !

Imbratisati-ve visele ,
Endorfinul.

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on December 7, 2018 in De ale vietii

 

2 responses to “Flori de iarna

  1. Apostol Cristina

    December 14, 2018 at 8:30 am

    Frumos!

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: