RSS

Pictam

18 Dec

Puteam să-ți pictez Lumea ta în culori, atât de ușor, poate doar atunci ai fi înțeles că există și viața după albul și negrul cu care privești tu, poveștile. As fi putut să te învăț a înota în oceane cu ape calzi , exact ca cele pe a căror plaja ți-a plăcut să fii tu însăți , dar ai ales sa te scufunzi în propriile lacrimi. Puteam să te cumpăr eu, în loc sa mă fi vândut tu, dar știam că nu te vei adapta în temnițele prin care ar fi trebuit să treci.

Dar acum, am ales cu grija fiecare gând, le-am instruit foarte bine referitor la clipa în care urmează să-ți faci apariția. Vor știi să te ocolească, având ca singur scop, eliberarea drumului pe care te vei întoarce. Cândva mi-ai șoptit, că tu nu o sa pleci niciodată, numai că eu știam deja cât de greu poate fi drumul loialității . Am ales atunci să-ți accept gândul, zâmbind , citisem de ceva timp finalul. Iar tu, credeai că eu chiar cred în gândurile tale, chiar și atunci când păsările din pădure au încetat a mai cânta.

Te simt acum, cum te pierzi printre rândurile ce le citești, ai început deja să înțelegi , că nu poți fi tu, fără bucata mea de poveste. Așează-te jos, dacă ți-ai propus sa mergi mai departe , călcând printre cuvintele ce se aștern atât de frumos în acest loc. Toarnă-ți în paharul tău de cristal, vinul pe care l-am înțeles împreună , în acea ultima zi în care , te-ai pierdut de tine și de noi. Aceasta seara, va fi povestita pe înțelesul tău. Relaxează-te, încearcă să te controlezi , atunci când voi începe să-ți vorbesc. Pot să-ți opresc fiecare picătură de ploaie, atunci când te vei porni înspre mine. Vei ajunge uscata, cu gândurile limpezi, spre noua poveste, a unui nou început. Cu pensula ta, ai să poți picta fluturii despre care mi-ai povestit, că-ți șopteau numai în nopțile de vara, că te vei regăsi, Într-un gând cu Luna plina. Iar greierii, îți vor cânta melodiile , pe care le-am scris , atunci când am ales să las ceva și pentru tine. Dar Iarna, fulgii de zăpadă îți vor desena pentru o ultimă dată, acel zâmbet, pe care ți-e atât de imposibil ca să-l dai uitării . Și da, ai grija să nu uiți de pădurea în care casa de lemn, era mijlocul universului tău, în care pregăteam eu licorile , pentru sufletele însetate de fericire. Nu plânge acum, când înțelegi că starea în care te afli , e tot ce ai nevoie pentru a-ți începe povestea din nou. E endorfină pură, știai prea bine asta ,când ai ales să nu te mai privești în oglindă.

Doar că azi, am rămas tot aici, la rădăcinile poveștii pe care m-ai ajutat să o scriu, cu numai picături din sufletele acelor doi necunoscuți. Începe-ți zborul și fii fără îndoiala, că destinația , va fi una ce numai poveștile noastre o pot înțelege , chiar și atunci când plouă peste acel vis numai al tău.

Vă îmbrățișez cu drag,

Endorfinul.

Advertisements
 
7 Comments

Posted by on December 18, 2018 in Uncategorized

 

7 responses to “Pictam

 1. ylonablog

  December 18, 2018 at 5:41 pm

  Plange Luna ‘ntre stele..si privind catre copaci..caci si-a luat la revedere ..astazi de la toti cei dragi..vrea sa plece linistita,recunoscându-si vina..Ea si-a dorit doar Soare,pentru ai împleti cununa..a varsat lacrimi amare,de nici ploaia no simtea..dar stia ca se întuneca ..ziua ce numai venea!A asteptat Soarele mai presus de orișice..dar el a trimis furtuna si a distrus pictura ei…

   
  • Endorfinul

   December 18, 2018 at 5:55 pm

   Ce frumos ai spus o ! Mulțumesc pentru vizită.

    
   • ylonablog

    December 18, 2018 at 8:44 pm

    Cu drag!

     
 2. Pe Contrasens

  December 18, 2018 at 6:13 pm

  Cât de frumos îți așezi gândurile!

   
 3. Poteci de dor

  December 19, 2018 at 1:12 pm

  Chiar ne pierdem printre rândurile citite. Dar ne face bine rătăcirea asta. Mulţumim!

   
  • Endorfinul

   December 19, 2018 at 1:59 pm

   Mă bucur atât de mult sa aud asta. Iti mulțumesc !

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: