RSS

Pictam

18 Dec

Puteam să ți pictez Lumea in culori, poate atunci ai fi înțeles că există și viața după albul și negrul cu care privești tu, poveștile. As fi putut să te învăț a înota în oceane cu ape calzi , exact că cele pe a căror plaja ți a plăcut să fii tu însăți , dar ai ales sa te scufunzi in propriile lacrimi. Puteam sa te cumpăr eu, in loc sa mă fi vândut tu, dar știam că nu te vei adapta in temnițele prin care ar fi trebuit sa treci.

Dar acum, am ales cu grija fiecare gând, le am instruit foarte bine referitor la clipa în care urmează să ți faci apariția. Vor știi să te ocoleasca, având ca singur scop, eliberarea drumului pe care te vei întoarce. Candva mi ai șoptit, că tu nu o sa pleci niciodată, numai că eu știam deja cat de greu poate fi drumul loialității . Am ales atunci să ți accept gândul, zâmbind , citisem de ceva timp finalul. Iar tu, credeai că eu chiar cred în gândurile tale, chiar și a atunci când păsările din pădure au încetat a mai canta.

Te simt acum, cum te pierzi printre rândurile ce le citești, ai inceput deja a înțelege , că nu poți fi tu, fara bucata mea de poveste. Așează te jos, daca ți ai propus sa mergi mai departe , călcând printre cuvintele ce se aștern atât de frumos in acest loc. Toarnă ți in paharul tau de cristal, vinul pe care l am înțeles împreună , in acea ultima zi in care , te ai pierdut de tine și de noi. Aceasta seara, va fi povestita pe înțelesul tau. Relaxeaza te, încearcă să te controlezi , atunci când voi incepe să ți vorbesc. Pot să ți opresc fiecare picătură de ploaie, atunci când te vei porni înspre mine. Vei ajunge uscata, cu gândurile limpezi, spre noua poveste, a unui nou început. Cu pensonul tau, ai sa poți picta fluturii despre care mi ai povestit, că ți șopteau numai în nopțile de vara, că te vei regăsi, Intr un gând cu Luna plina. Iar greierii, îți vor cânta melodiile , pe care le am scris , atunci când am ales sa las ceva și pentru tine. Dar Iarna, fulgii de zăpadă îți vor desena pentru o ultima data, acel zâmbet, pe care ți e atât de imposibil că sa l dai uitării . Și da, ai grija sa nu uiți de pădurea in care casa de lemn, era mijlocul universului tau, in care pregăteam eu licorile , pentru sufletele însetate de fericire. Nu plânge acum, când înțelegi că starea în care te aflii , e tot ce ai nevoie pentru a-ți incepe povestea din nou. E endorfina pura, știai prea bine asta ,când ai ales sa nu te mai privești în oglindă.

Doar că azi, am rămas tot aici, la rădăcinile poveștii pe care m ai ajutat sa o scriu, cu numai picături din sufletele acelor doi necunoscuți. Incepe ți zborul și fii fara îndoiala, că destinația , va fi una ce numai poveștile noastre o pot înțelege , chiar și atunci când plouă peste acel vis numai al tau.

Vă îmbrățișez cu drag,

Endorfinul.

Advertisements
 
7 Comments

Posted by on December 18, 2018 in Uncategorized

 

7 responses to “Pictam

 1. ylonablog

  December 18, 2018 at 5:41 pm

  Plange Luna ‘ntre stele..si privind catre copaci..caci si-a luat la revedere ..astazi de la toti cei dragi..vrea sa plece linistita,recunoscându-si vina..Ea si-a dorit doar Soare,pentru ai împleti cununa..a varsat lacrimi amare,de nici ploaia no simtea..dar stia ca se întuneca ..ziua ce numai venea!A asteptat Soarele mai presus de orișice..dar el a trimis furtuna si a distrus pictura ei…

   
  • Endorfinul

   December 18, 2018 at 5:55 pm

   Ce frumos ai spus o ! Mulțumesc pentru vizită.

    
   • ylonablog

    December 18, 2018 at 8:44 pm

    Cu drag!

     
 2. Pe Contrasens

  December 18, 2018 at 6:13 pm

  Cât de frumos îți așezi gândurile!

   
 3. Poteci de dor

  December 19, 2018 at 1:12 pm

  Chiar ne pierdem printre rândurile citite. Dar ne face bine rătăcirea asta. Mulţumim!

   
  • Endorfinul

   December 19, 2018 at 1:59 pm

   Mă bucur atât de mult sa aud asta. Iti mulțumesc !

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: