RSS

Scrisoarea

20 Dec

Sunt în vârf de munte, privesc prăpastia ce mă desparte de visele mele și zâmbesc. E tot ce am nevoie azi, să mă desfăt cu acest minunat peisaj. Scot din buzunarul hainei mele, scrisoarea pe care ea a ales sa o trimită înspre mine in aceasta dimineata și citesc :

” Tu, cel care doar in fața Soarelui te inclini, cu inima ta de gheață, ce mereu încălzește rămășițele de suflete pierdute, asculta mi acest gând. Am simțit fiecare răsuflare a ta, încă din ziua în care am fugit în căutarea visului meu și citeam cu sufletul fiecare bucățică din tine. Am fost mereu prezenta la întâlnirile noastre, dar am ales sa te privesc în taină, din locul în care credeam că e lumea mea. Înțeleg acum, m ai lăsat să trăiesc acea minunată stare , pe care oamenii o numesc viața. Știai că am nevoie atât de mult de tine, dar erai atât de scufundat în gândurile tale, încât atunci când încercam să te strig, cuvintele mele refuzau să mă asculte. Un ideal de neatins , ai fost mereu, dar eu atât de mult m am regăsit în lumea ta. Acum, când până si ultima cărămidă, ce mai ținea tărâmul meu in picioare, sa izbit de pământ, eu tot incerc sa te port spre visul meu. Când am înțeles cu adevărat cine ești , era deja mult prea târziu că tu sa mai ierți acel gând și ai preferat sa le distrugi, lasandu mi plaja cu nisipul fierbinte. Dar fara tine, nici bucata mea de cer înstelat , nu ma mai poate scoate din coșmarul din care mi as dori atât de mult sa ies. Te vreau atât de mult înapoi și numai pentru mine, încât până și ploile au încetat să mi mai mângâie plimbările. Tu unde esti, când ceasul bate ultima ora ce urmează să încheie orice zi ? Știi bine că sunt pregătită pentru momentul in care tu chiar ai sa ajungi, iar atunci vor cânta și privighetorile din nou. Doua lumi, în aceeași lume și totuși e atât de imposibil să fuzionam din nou, în numai a noastră dimensiune. Te am sărutat, pe buzele cu care mi sopteai seara , că pot dormi în siguranță și ca vei fi in visul meu. Iar eu zâmbeam , lasandu ți inima mea în grija, la încălzit, printre poveștile tale. Mereu o înfășurai, in eșarfă de vis catifelat, lasandu mă sa te privesc mereu pentru o ultima oara. Îmi era aproape imposibil sa mai respir, când veneai în visul meu, numai ca sa mi citești visele tale, cu ape limpezi și nisipuri fierbinti. Eu te iubeam la fel ca și acum, știind că voi trăda iubirea. Eram deja prizoniera demonilor mei, ce mi consumau și ultima firmitura de vis. M am pierdut in propriile gânduri, in care eu te uram pentru că ești tu și lumea ta acum îmi era imposibil de înțeles. Când scriu aceasta scrisoare, am înțeles că târziu chiar este târziu, iar povestea aceasta , in care tu ești acum, e mult prea curata, pentru murdara de mine.

Te las, tâmpitule , in lumea ta, in care te dedici atât de mult și fără motiv, in a face fericit pe oricine. Am înțeles că locul tau e numai in acea primăvara în care până și fluturii dansează , iar fiarele urla , când tu dai viața unui vis. Realizez acum, că devotamentul cu care ți tratezi gândurile menite să i fericească pe toți, e mult peste limita. Iar asta e ceea ce eu numesc iubire…

Te iubesc, chiar daca tu știi că eu nu exist !

Semnat, Cea care nu exista. ”

Vă îmbrățișez cu drag,

Endorfinul.

.Visați frumos și zambiti in Decembrie.

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on December 20, 2018 in Uncategorized

 

4 responses to “Scrisoarea

 1. Roximoronica

  December 21, 2018 at 1:42 am

  Se potrivește cu un text de-al meu:
  “Citindu-i pe poeți
  primesc
  transcendentul
  în vizită.
  Și te-aș suna
  să vii și tu.
  Doar că…
  nu exiști!”
  Sărbători binecuvântate!

   
 2. Poteci de dor

  December 21, 2018 at 9:48 am

  Dacă faci fericit pe oricine pe tine te poţi face fericit?
  Frumos text!

   
  • Endorfinul

   December 21, 2018 at 9:51 am

   Eu sunt deja in acea stare. Mulțumesc pentru timpul tau petrecut aici Potecuță.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: