RSS

Scrisoarea

20 Dec

Sunt în vârf de munte, privesc prăpastia ce mă desparte de visele mele și zâmbesc. E tot ce am nevoie azi, să mă desfăt cu acest minunat peisaj. Scot din buzunarul hainei mele, scrisoarea pe care ea, a ales să o trimită înspre mine în aceasta dimineață și citesc :

” Tu, cel care doar în fața Soarelui te înclini, cu inima ta de gheață, ce mereu încălzește rămășițele de suflete pierdute, ascultă-mi acest gând. Am simțit fiecare răsuflare a ta, încă din ziua în care am fugit în căutarea visului meu și citeam cu sufletul fiecare bucățică din tine. Am fost mereu prezentă la întâlnirile noastre, dar am ales să te privesc în taină, din locul în care credeam că e doar lumea mea. Înțeleg acum, m-ai lăsat să trăiesc acea minunată stare , pe care oamenii o numesc viața. Știai că am nevoie atât de mult de tine, dar erai atât de scufundat în gândurile tale, încât atunci când încercam să te strig, cuvintele mele refuzau să mă asculte. Un ideal de neatins , ai fost mereu, dar eu atât de mult m-am regăsit în lumea ta. Acum, când până și ultima cărămidă, ce mai ținea tărâmul meu în picioare, sa izbit de pământ, eu tot încerc sa te port spre visul meu. Când am înțeles cu adevărat cine ești , era deja mult prea târziu că tu sa mai ierți acel gând și ai preferat să-l distrugi, lăsându-mi doar plaja cu nisipul fierbinte. Dar fără tine, nici bucata mea de cer înstelat , nu mă mai poate scoate din coșmarul din care mi-aș dori atât de mult să ies. Te vreau atât de mult înapoi și numai pentru mine, încât până și ploile au încetat să-mi mai mângâie plimbările. Tu unde ești, când ceasul bate ultima ora ce urmează să încheie orice zi ? Știi bine că sunt pregătită pentru momentul în care tu chiar ai să ajungi, iar atunci vor cânta și privighetorile din nou. Două lumi, în aceeași lume și totuși e atât de imposibil să fuzionăm din nou, în numai a noastră dimensiune. Te-am sărutat, pe buzele cu care-mi șopteai seara , că pot dormi în siguranță și că vei fi în visul meu. Iar eu zâmbeam , lăsându-ți inima mea în grija, la încălzit, printre poveștile tale. Mereu o înfășurai, în eșarfă de vis catifelat, lăsându-mă să te privesc mereu pentru o ultima oara. Îmi era aproape imposibil să mai respir, când veneai în visul meu, numai ca să-mi citești visele tale, cu ape limpezi și nisipuri fierbinți. Eu te iubeam la fel ca și acum, știind că voi trăda iubirea. Eram deja prizoniera demonilor mei, ce-mi consumau și ultima firmitură de vis. M-am pierdut în propriile gânduri, în care eu te uram pentru că ești tu și lumea ta acum îmi era imposibil de înțeles. Când scriu aceasta scrisoare, am înțeles că târziu chiar este târziu, iar povestea aceasta , în care tu ești acum, e mult prea curata, pentru murdara de mine.

Te las, tâmpitule , în lumea ta, în care te dedici atât de mult și fără motiv, în a face fericit pe oricine. Am înțeles că locul tău e numai în acea primăvară în care până și fluturii dansează , iar fiarele urla , când tu dai viața unui vis. Realizez acum, că devotamentul cu care-ți tratezi gândurile, menite să-i fericească pe toți, e mult peste limite. Iar asta e ceea ce eu numesc iubire…

Te iubesc, chiar dacă tu știi că eu nu exist !

Semnat, Cea care nu exista. ”

Vă îmbrățișez cu drag,

Endorfinul.

.Visați frumos și zâmbiți în Decembrie.

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on December 20, 2018 in Uncategorized

 

4 responses to “Scrisoarea

 1. Roximoronica

  December 21, 2018 at 1:42 am

  Se potrivește cu un text de-al meu:
  “Citindu-i pe poeți
  primesc
  transcendentul
  în vizită.
  Și te-aș suna
  să vii și tu.
  Doar că…
  nu exiști!”
  Sărbători binecuvântate!

   
 2. Poteci de dor

  December 21, 2018 at 9:48 am

  Dacă faci fericit pe oricine pe tine te poţi face fericit?
  Frumos text!

   
  • Endorfinul

   December 21, 2018 at 9:51 am

   Eu sunt deja in acea stare. Mulțumesc pentru timpul tau petrecut aici Potecuță.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: