RSS

Ghiocei

26 Dec

Creștea de la o zi la alta tot mai mult, înțelesese acum că e adult, chiar și fără voia lui. Dar a ales să rămână copil, îi venea prea bine rolul asta. Era lumea lui, indiferent de cât de mare putea fi stratul de zăpadă, mereu găsea drumul spre locul său de joaca. Încă avea vise, de fiecare dată când găsea ghioceii , pe lângă malul acelui râu, ce-i desena povestea în care el a început sa creadă.

Se spune că era să fie aproape de Crăciun când el începuse pentru prima dată, a căuta ghioceii. Ea, era prima pe care-i primise. El, el ar fi fost primul , care-i putea zâmbi, chiar și atunci când era copleșită de gândurile negre, ce nu o lăsau să-și cinstească florile primite în dar. Pentru el nu conta, știa că avea să-și încălzească inima , la numai sufletul ei. Primise darul suprem, iar lui îi era îndestulător, acest gând.

Ea, reușește să-i întoarcă zâmbetele, pur și simplu , la fel ca acei ghiocei, puri și albi, fără de păcat . La fel ca și viața, cum obișnuia să fie odată , atât de simplă și totuși cu o atât de necunoscuta profunzime. Încât până și cele mai simple cuvinte , ne făceau să tresărim, doar la auzul lor . Iar mixtura de zâmbete, se găsea gratuit la orice crâșmă aruncata la colț de visul tău.

Dar azi, este la fel ca atunci, doar că uneori , uităm să mai odihnim și ochii cu care alegem să privim lucrurile. Așa că, oferă-ți mai mult timp, numai pentru tine și gândurile tale frumoase. Privește-l pe fiecare în parte, cum prinde viață și cum te învăluie în numai a ta poveste. Iar el și ea de mai sus, vor fi mereu în inima ta , a celui care acum citești aceste rânduri. Pentru că unde ești tu, sunt și eu, iar pe acolo pe unde trec , las inimi calde, oricui alege să culeagă ghiocei.

Despre poveste? O las în mâinile tale, cititor drag și prieten de nădejde, ca să o scrii după bunul plac, cu încăpățânare , la fel ca ghiocelul care-și croiește drumul spre viața , topind zăpada din jurul lui .

Trăiți fiecare poveste în parte, indiferent de cât de inconștient și nebun ar suna .

Mă înclin, Endorfinul .

Advertisements
 
2 Comments

Posted by on December 26, 2018 in Uncategorized

 

2 responses to “Ghiocei

 1. Poteci de dor

  December 26, 2018 at 6:40 pm

  Îi faci şi pe cei mai sceptici să creadă-n poveşti. Şi bine faci, prea-s încrâncenaţi unii dintre ei. 🙂
  E inepuizabilă sursa ta de inspiraţie şi mă bucur că ne dai şi nouă mult din ceea ce ai tu: scrisul tău special. Mulţumesc!

   
  • Endorfinul

   December 26, 2018 at 7:13 pm

   Îți mulțumesc mult ! Știi prea bine că gust cu mare drag orice bucățică lăsați voi aici .

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: