RSS

Aceleași

28 Jan

Normal că preferi loja confortabila , de unde poți arăta cu degetul pe toți cei care sunt mai prejos decât tine, întinzându-ți rădăcinile reproșurilor, ce le îndrepți către oricine. E ideal sa crezi , în propriul ideal, dar uneori până și tu , poți deveni victimă al propriului tău joc. Atât de ușor poate fi, sa te încâlcești în propriile reguli, în care de prea mult timp, ai încetat că sa mai crezi. Alegeți cu grija începutul de primăvară , numai alege, că nu cumva sa cazi prada , dorului de vreme frumoasa , la răsărit de gând bun, aruncat pe jos , în drumul tău către tine. De multe ori,chiar locul în care te afli acum , poate fi cel mai bun lucru care ți se putea întâmpla. E motivul pentru care-ți repet, că-ți poți construi numai al tău, tărâm fermecat. Am înțeles că ești dependent în a avea mereu și planuri de rezerva, dar până și ele, te pot înșela , când pleci spre un suflet cu inima pătată .
Degeaba te strădui și aduni iluzii uitate, când tot ce ai avea de făcut e sa te deschizi lumii în care pășești, la început de viață nouă. La noapte , sa te îmbraci în praf de lumina, ca atunci când vei sta de vorba, cu numai a ta oglindire, sa poți vedea cât de nimic poți fi, în clipa când renunți la tine. Că doare, știu și eu , dar cum sa te vinzi atât de ieftin ție însuși și tocmai în bazarul în care te-ai regăsit întâia oară. Puteam sa jur că lacrimile, îți vor raci obrajii, atunci când vei alege să înțelegi, că nici măcar un gând nu-ți poate returna culorile peisajului la care speram, că ai să aspiri.
Citește printre rânduri și învață că lucrurile ce-ți injectează fericirea, în oricare rebut de gând , pe care ai vrut să-l folosești, în acea dimineață în care ai renunțat în a mai fi, le poți culege și singur, la orice colt de clipa cu suflet curat. Atunci când devii parte din povestea oricui, să știi bine drumul ce duce spre dragostea din bobocul de orhidee, înflorit pe lângă picioarele tale, exact la fel cum sărută și marea nisipul ei drag.

Când te trezești, din somnul florilor de maci, același gând te va mângâia , ca un prieten de nădejde, alături de care ai lăcrimat, atât de multe vise frumoase .

Oricât de real ți se pare coșmarul, în care uneori ești nevoit să trăiești, mereu va exista un gând bun, acea scânteie menită să aprindă focul, până și într-o inimă de piatră .

Tu câte firmituri de zâmbete ți-ai oferit azi ? La câte vise ai renunțat , pentru ca azi sa-l ții în brațe pe visul absolut ?

Uneori, poți fi mai dur cu tine și nemilos dacă situația o cere, mai ales când alegi sa fii devotat , oricărui gând vrei tu.

Vă îmbrățișez cu drag, Endorfinul.

Advertisements
 
4 Comments

Posted by on January 28, 2019 in Uncategorized

 

4 responses to “Aceleași

 1. Poteci de dor

  January 29, 2019 at 9:56 am

  La tine mereu găsesc un imbold. Spre un pas înainte, spre împlinirea unui vis, spre un zâmbet. Mulţumesc!

   
  • Endorfinul

   January 29, 2019 at 10:24 am

   Cu mult drag Potecuță . De asta și sunt aici. Mulțumesc !

    
 2. Cristiftene

  January 29, 2019 at 4:00 pm

  👏👏👏👏 Multumesc pentru acest articol!

   
  • Endorfinul

   January 29, 2019 at 4:02 pm

   Cu mare drag. Eu îți mulțumesc pentru timpul tau petrecut aici.

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: