RSS

Prezent

03 Feb

 

IMG_20170114_123118-EFFECTS.jpg
De multe ori, în drumurile mele, am ocazia să întâlnesc acele sufletele pierdute, care nu se pot desprinde de trecut, fiind nevoiți astfel să bântuie prezentul, în care nici măcar nu se pot regăsi.
Umbrele trecutului, care te urmăresc, la început de noapte, când numai tu cu tine porți acele gânduri, care apasă puternic în pieptul tău, vor fi mereu parte din coșmarul din care nu ai vrut să ieși. Dar viața, nu se rezumă la ceea ce ai fost, iar ziua de azi iți poate oferi nelimitate adieri de primăvară, indiferent de grosimea stratului de gheață, ce-ți înfășoară uneori, restul de suflet ce ți-a rămas, când renunți în a mai crede și în tine.
Desigur că ai tot dreptul , să-i privești pe cei asemeni mie și să-i etichetezi ca ultimii visători, atunci când iți îndrepți degetul spre noi, iar cu regret constați , că parte din acea armata puteai să fii și tu.
Uneori obosesc, cautând mereu felurite căi, care ar putea să te aducă înapoi, spre drumul către tine, să fii și tu acel pui de vis incurabil, ce crește în același timp cu loialitatea pe care singur ți-o oferi, la început de dimineață, cu Soare cald, ce-ți amintește că azi, chiar ai putea să începi a trăi și pentru gândurile tale.
Trecutul, poate fi doar cartea pe care ai ales de mult timp să o păstrezi în taină, la capăt de temniță, ascunsă între munți, în care poți privi oricând, ești singurul ce ține cheia, care separă cele două tărâmuri, tu trebuie doar să alegi , pe ce fel de Pământ iți dorești să pășești. Când ajungi în fața închisorii, acolo unde tu, ești singurul arhitect, desenator talentat al lumii din care nu te poți desprinde, tu doar deschide-ți cartea și amintește-ți lecțiile atât de profunde, care au sculptat minunăția de om, care astăzi ai ajuns, vei înțelege că locul tău e aici printre noi, iar cheia , numai tu poți alege să o arunci, în prăpastia dintre trecut și prezent.
Vei zâmbi, atunci când vei începe să simți și ziua de astăzi, în care vei ști că ai devenit acel nou tu, care de asta dată, ai înțeles că poveștile frumoase, doar noi le putem scrie, cu lacrimă de fericire topită în foc la capăt de gând curat, amestecat cu speranță de vreme frumoasă. Iar în ziua când vei înțelege, că Soarele mereu ți-a mângâiat chipul, încercând a te scoate din oricare stare în care te regăsești acum, vei deveni și tu o urmă de gând frumos, păstrat în cutia de catifea, pe care o poți oferi oricui ți-ai dori să molipsești de fericire absolută.
Când refuzi a te rupe de trecutul tău, te condamni la o viață, pe care o vei trăi fără suflet , blocat cu doar ale tale gânduri, într-o lume în care nu aparții. Chiar dacă te minți, amăgindu-te că e mai ușor să nu faci nimic, evitând orice risc ai fi nevoit ca să-ți asumi, tu vei rămâne acolo, prizonierul trecutului tău, în loc să-ți dai și ultima suflare, în încercarea de a fi tu.
Întoarce-te la tine, firmitură de om ce ești, privește-te și crede atunci când îți spui, că azi, e prima zi în care ai găsit curajul necesar, în oricare frântură de vis, ai început să crezi.
Fii una cu clipa ta, alege să-ți lupți războaiele, vei ieși mereu învingător atunci când porți cu tine, chiar și în prag de inima înghețată, un gând frumos numai al tău , la care ai ales astăzi, să nu renunți.
Vă îmbrățișez cu drag, Endorfinul.
Advertisements
 
7 Comments

Posted by on February 3, 2019 in De ale vietii

 

Tags:

7 responses to “Prezent

 1. ecoarta

  February 6, 2019 at 6:17 pm

  Te citesc. Uneori te recitesc! Si nu stiu cum scrii, de ce scrii, dar stiu ca ma dai cu capul de toti peretii lumii nebune in care plutim ca praful stelelor…

   
  • Endorfinul

   February 6, 2019 at 7:20 pm

   Îți mulțumesc mult, pentru timpul pe care mi-l oferi citindu-ma. Nici macar eu nu știu de ce scriu. Incerc doar să-i fac pe oameni să nu-și piardă umanitatea. Mulțumesc !

    
 2. Andra

  February 9, 2019 at 5:38 pm

  “Întoarce-te la tine, firmitură de om ce ești, privește-te și crede atunci când îți spui, că azi, e prima zi în care ai găsit curajul necesar, în oricare frântură de vis, ai început să crezi.”
  Asta va ramane cu mine.Multumesc.

   
  • Endorfinul

   February 9, 2019 at 5:40 pm

   Cu mult drag ! Eu îți mulțumesc foarte mult pentru timpul tau .

    
 3. douavieti2015

  March 20, 2019 at 5:10 pm

  Fii binecuvantat Endo! Tocmai ma bantuia gandul sa sterg blogul de om, cand te-ai abonat tu, si am inteles ca trebuie sa-l mai las. De ce, nu stiu… Poate ca asa trebuie. Momentan… Dar multumesc pentru ca ai facut ce-ai simtit. Si multumesc pentru sensibilitatea ta. Ti-am citit cateva articole. Te provoaca la analiza interioara. La sapaturi…
  Stii ca Dumnezeu mi-a vorbit prin cuvintele tale? Fii binecuvantat deplin tu si casa ta!

   
  • Endorfinul

   March 20, 2019 at 5:14 pm

   Mulțumesc mult pentru cuvintele tale. Ce mi ai lăsat aici , e mai mult decât aș fi avut nevoie că sa continui ceea ce fac. Îți doresc o viață frumoasă și mai treci pe aici !

    
 4. douavieti2015

  March 20, 2019 at 6:02 pm

  Cu drag! Si eu iti multumesc pentru urarea din inima si voi reveni pentru ca am ce sa citesc. Eu nu citesc orice. Tu ai ce darui. Fii binecuvantat!

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: