Tin sa precizez ca, succesul acestui eseu, s-a datorat tocmai faptului ca, Roberta, la o varsta destul de frageda pot spune, a reusit sa descrie aceasta Prietenie dintre sexe, din punctul de vedere al unui barbat, lucru care, poate da foarte multa bataie de cap chiar si persoanelor de sex masculin, care stapanesc destul de bine arta scrisului. Ea a reusit sa se transpuna in pielea unui barbat, fara sa faca nici un efort mental. Totul a decurs atat de natural, incat, au aparut aceste randuri.
Mai apoi, aproape de implinirea varstei de 18 ani, Roberta zguduie lumea scriitorilor romantici, publicand intr o culegere de scrieri, o noua definitie a Erotismului, denumind o Erotismul sau Fuziunea absoluta. Scriere care a fost foarte controversata de criticii literari ai acelei vremi. S-a vorbit mult timp despre tanara care a incercat sa rastoarne ideile marilor scriitori, bazate pe o experienta si pe un studiu mult mai avansat decat cunostintele Robertei. Voi prezenta si acest eseu pentru a ne putea forma o idée mai detaliata, despre evolutia Robertei:
Erotismul, practic declara razboi celor care refuza sa accepte ideea ca el exista si ca are o contributie absoluta in bunul mers al vietii omului, pe Pamant. Refuzam categoric sa l introducem in discutiile noastre, si chiar in vietile noastre. Acest asa zis Eros, acceptat de antichitatea greaca, a fost transfigurat si inteles gresit de catre epoca moderna in care suntem astazi. Nu vreau sa vorbesc aici despre orgii sau despre devierea la care s a ajuns, sau despre prost intelesul sens al acestui fenomen, l as putea numi.
Criticat si dat la o parte din viata omului, erotismul ajunge un subiect de nediscutat, exceptie facand cei care inteleg adevaratul sens al acestui cult. Pentru ca, il putem numi cult, atat timp cat oamenii care nu refuza sa accepte ideea de erotism, exista doar in grupuri restranse. Nenumarate scrieri, din vechime si chiar din prezent, au tot incercat sa dezvolte aceasta idee si s au chinuit sa o introduca in gandirea oamenilor. Rezultatul? Haos total, dupa parerea mea, pentru ca fiintele vii, care au ratiune, au prostul obicei de a intelege totul pe dos.
Ar trebui sa sune cam asa:
Faptul ca doua sau mai multe persoane pot atinge o stare de erotism absolut, care ai inalta pana in lumi ireale, ai detaseaza de viata materiala si le ofera stari de neexplicat in cuvinte, nu ne poate duce cu gandul la ceva murdar, la o activitate interzisa sau la un subiect de neatins in viata cotidiana.
Doua inimi care bat la unison, nu descriu numai starea de iubire. Iubirea, se foloseste de efectul “cameleon”, adica isi schimba formele ei de manifestare, de la trairea de baza a ei, respectiv emotiile care patrund in trupul nostru si pana la sentimentul de implinire sufleteasca, cand atinge fuziunea absoluta dintre cele doua inimi in cauza.
Erotismul, pe de alta parte, se desface de aceasta formula a iubirii, ajunsa la punctul culminant al evolutiei, oferind stari mult mai presus decat iubirea. Dupa mine, erotismul final, este continuarea iubirii reala. Cred ca detasare corporala, este cuvantul cel mai potrivit, pentru a l descrie. Practic, parasim trupul, ne eliberam de materialul de care depindem si ajungem in Universul din care ne tragem originile.
Definitia erotismului este urmatoarea, din punct de vedere al academicienilor: “Inclinare spre placerile trupesti.Senzualitate.”
Pot sa nu fiu de acord cu ei? Am tot dreptul, pentru ca ceea ce scriu imi apartine in totalitate si mi asum cele spuse. Definitia erotismului, personal vorbind, vreau sa sune cam asa: “Fenomenul care reuseste sa ajunga la un punct mult peste sentimentul de iubire se numeste fuziune absoluta sau erotism.”
cleo
iunie 27, 2012 at 9:18 am
Big like for your’s definition 🙂
endorfinul
iunie 27, 2012 at 9:25 am
Adevarul e ca suna bine ! Thanks for the big Like !